I. OPĆI UVJETI POSLOVANJA

§1 Osnovne odredbe

(1) Opći uvjeti Poslovanja se odnose na svaki ugovor, koji ste Vi kao Kupac sklopili sa H.T. Trade Service GmbH & Co. KG (u daljem Prodavatelj) preko com.hr web trgovine.
U nedostatku drugačijeg sporazuma, prihvaćate gore navede uvjete kao važeće, i nema mogućnosti upotrijebe drugih uvjeta.

(2) Na osnovu slijedećih odredbi, potrošačem se smatra svaka fizička osoba, koja je samostalno pravno sposobna, to jest, može u svoje da stekne prava I da prihvati obaveze.
Pravna osoba-pravno lice je kao I fizička osoba pravno sposobna, to jest u svoje ime može da stekne prava I prihvati obaveze, odnosno pri sklapanju pravnog ugovora vrši samostalnu stručni ili trgovačku djelatnost.

§2 Sklapanje ugovora

(1) Predmet ugovora predstavlja kupljena roba.

(2) Predmet sklapanja ugovora između Prodavatelja i Kupca predstavljaju označeni proizvodi u web trgovini www.premiumxl.com.hr. Važne oznake i svojsta proizvoda naša web trgovina oznažava kod svakog proizvoda.

(3) Ugovor se ostvaruje na slijedeći:

Izaberite željeni proizvod koji želite da naručite, zatim kliknite na „Dodaj u košaricu“ gumb. Do finaliziranja narudžbe odabrani proizvod možete izmijeniti, promijeniti količinu ili obrisati proizvod iz košarice.

Za finaliziranje narudžbe kliknite na „Plaćanje“. Ukoliko posjedujete nalog, ulogujte se sa Vašom e-mail adresom i lozinkom. U nedostatku osobnog naloga, registrirajte se kao novi kupac. Ovdje date podatke sa Vaše strane tretiramo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, neće biti korištene u budućem vrijemenu, niti će biti dostavljeni trećoj strani.

Ukoliko ste se uspješno ulogovali u nalog, možete izabrati način dostave. U našoj web trgovini imate mogućnost kupovine bez registriranje, u tom slučaju odaberite „Kupovina kao gost“. Molimo Vas da provjerite adresu za račun, zatim izaberite način plaćanja koji Vama najviše odgovara, i kliknite na gumb „Dalje“.

Slijedeći načini plaćanja su mogući u slučaju narudžbe u Hrvatsku ili inozemstvo:

- Bankovni transfer
- Plaćanje karticom(MasterCard, VISA)
- Plaćanje PayPal-om
- Plaćanje Amazon korisničkim nalogom
Molimo da provjerite adresu dostave, zatim da date način dostave . (Uvjeti dostave). Poslije toga kliknite na "Dalje" gumb.

§3 Posebni ugovori vezani uz ponuđene načine plaćanja

(1) Mogućnosti plaćanja od Klarne

U suradnji s Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Švedska, nudimo sljedeće mogućnosti plaćanja. Klarna se uvijek plaća:

Instant bankovni prijenos: dostupan u Njemačkoj. Vaš će račun biti terećen odmah nakon slanja narudžbe.

Dodatne informacije i Klarnine uvjete korištenja možete pronaći ovdje. Opće informacije o Klarni možete pronaći ovdje. Klarna će s vašim osobnim podacima postupati u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka i u skladu s podacima u Klarninim Pravilima o privatnosti.

Za više informacija o Klarni kliknite ovdje. Aplikaciju Klarna možete pronaći ovdje.


§4 Pravo zadržavanja, zadržavanje vlasništva

(1) Pravo zadržavanja Kupac možete prakticirati ukoliko zahtjevi potiču iz istog prano ugovornog odnosa.

(2) Pravo vlasništva Prodavatelj zadržava do izmirenja cijele kupo-prodajne cijene proizvoda.

(3) Ukoliko ste preprodavatelj, slijedeći dodaci važe:

a) Pravo vlasništva Prodavatelj zadržava do izmirenja cijele kupo-prodajne cijene proizvoda. Predaja vlasništva nad robom u slučaju zaloga ili sigurnosnog predavanja nije moguće.

b) Proizvod možete preprodati u regularnom poslovnom procesu. U tom slučaju, vi kao preprodavatelj odričete se svakog zahtjeva koji stoji na računu koji je posljedica preprodaje i mi to odricanje prihvaćamo. I dalje ste Vi ovlašteni za utjerivanje zahtjeva. Međutim, ukoliko niste u mogućnosti pravilno izvršiti dužnosti plaćanja Prodavatelj zadržava pravo na utjerivanje ovih zahtjeva.

c) U slučaju spajanja ili miješanja proizvoda, Prodavatelj kreira zajedničko vlasništvo na novoj stvari, na računu naznačenoj vrijednosti u odnosu omjerno sa novoj stvari.

d) Prodavatelj preuzima odgovornost, da će na zahtjev Preprodavatelja slobodno izdati depozit, ukoliko se može realizirati vrijednosti veću od 10% u odnosu na zahtjev depozita. Izbor izdavanje depozita je pravo Prodavatelja.

§5 Obavezno jamstvo

(1) Primjenjuju se prava na zakonsko jamstvo.

(2) Od Vas kao Kupca, traži se da odmah provjerite je li proizvod potpun, dali im vidljivih oštećenja ili oštećenja uzrokovanih transportom i po mogućnosti, da o tim šteta što prije obavijestite korisnički servis. Čak i ako se ne pridržavate ovog zahtjeva, to neće imati utjecaja na Vaša zakonska jamstvena potraživanja.

(3) Ako ste preprodavatelj, slijedeće prava jamstva su važeća:

a) Kao opis proizvoda služi isključivo ili opis Prodavatelja ili opis proizvođača. Svaki drugi opis, reklama ili izjava od treće strane nije važeća.

b) U slučaju griješke ili oštećenja preuzimamo odgovornost za popravku ili zamjenu. Ukoliko to nije dovoljno, po Vašem izboru možemo ponuditi smanjenje cijene ili prihvaćamo Vaše odstupanje od ugovora.

Popravka ili zamjena se poslije drugog pokušaja računa kao neuspješna, osim ako greška potiče vremenskih neprilika ili drugog. Tijekom popravke Prodavatelj nije dužan snositi troškove koji se odnose na transport robe na adresu koja nije ista kao originalna prva adresa

c) Vrijeme jamstva je godinu dana od trenutka preuzimanja proizvoda. Skraćivanje vrijemena ne važi:

  • Svaki kvar koji može biti prouzrokovan od strane Prodavatelja, koji može da riskira tjelesnu, vitalnu ili zdravstvenu stanje ili bilo koji drugi namjerno učinjen kvar
  • Ukoliko Prodavatelj prešutno pritaji griješku ili garanciju zloupotrijebi
  • Kod stvari, koje su bile korištene kod zgrade i zbog toga je došlo do kvara

Kod zakonskih traženja jamstva koje zbog preprodavatelja vrednuje Prodavatelj

§6 Izbor prava, mjesto izvedbe, mjesto nadležnosti

(1) Primjenjuje se Njemački zakon. Ovaj zakon se primjenjuje ukoliko ne rezultira oduzimanjem potrošaču prava koje ima u državi u kojoj ima redovno boravište.

(2) Mjesto za svaku poslovnu suradnju i pravnu nadležnost je naše sjedište, ukoliko niste potrošač, nego preprodavatelj, pravna osoba ili pravni fond.


(3) Odredbe Konvencije Ujedinjenih Naroda o Ugovorima o međunarodnoj prodaji robe izričito su neprimjenjive.


II. Informacije za kupce

1. Identifikacija prodavca

H.T. Trade Service GmbH & Co. KG
Eversburger Str. 32
49090 Osnabrück
Njemaéka
Telefon: +49 541 977657 01
E-Mail: [email protected]

Alternativno rješavanje sporova:
Možete postići instituciju mirnog rješavanja sporova koje je osnovala Komisija Europske Unije na http://ec.europa.eu/odr.
Naša tvrtka na zahtjev je uključena u ovaj način rješavanja sporova.

2. Informacije o sklapanju ugovora

Tehnički podaci povezani s sklapanjem ugovora i mogućnosti korekcije istog, izvršavaju se u skladu sa našim Općim Uvjetima Poslovanja (I. dio).

3. Jezik Ugovora, pohrana podataka

3.1. Ugovor jezika je hrvatski.

3.2. Cijeli tekst ugovora neće biti sačuvan. Nakon što finalizirate narudžbu možete sačuvati podatke ugovora ili printati električnim putem s print funkcijom browsera. Nakon što smo dobili narudžbu, podatke narudžbe, biti će poslane putem e-maile zakonski propisane informacije i Opći Uvjeti Poslovanja.

4. Važne oznake proizvoda ili usluge

Ključne značke i opisi proizvoda mogu se naći u odgovarajućem navodu. Ukoliko želite detaljnije podatke, na navedene kontakte možete na potražiti i tražiti detalje koji Vas interesiraju.

5. Cijene i načini plaćanja

5.1. Cijene ponuđene kod proizvoda predstavljaju ukupnu cijenu. Označene cijene sadrže sve komponente cijene i poreze.

5.2. Ostale moguće dodatne cijene dostave ne sadrži naznačena cijena.

5.3. Ukoliko je adresa dostave izvan Europske Unije, mogu se desiti dodatni troškovi, kao npr.: carine, porezi ili bankovni transferni troškovi(trošak transfera ili kursni trošak), koje snosi Kupac. Kupac snosi troškove koji su se desili prilikom transfera novca, kad je narudžba na adresu koja je na teritoriji Europske Unije, ali je plaćanja-transfer izvršen van Europske Unije.

5.4. Načini plaćanja su naznačeni u našoj web trgovini.

5.5. Ukoliko pojedini načini plaćanje ne zahtijevaju drugačije, plaćanje shodno ugovoru treba biti odmah izvršeno.

6. Uvjeti dostave

6.1. Uvjeti dostave, vrijeme dostave i određena ograničenja na dostavu su vidljiva u našoj web trgovini ili u određenoj ponudi.

6.2. Ukoliko ste Kupac, na osnovu zakonske regulative, opasnost od kvara, greške ili oštećena proizvoda tek nakon preuzimanja paketa prelazi na Vas, nevezano od toga da i je paket bio osiguran ili ne. Ovo se ne odnosi na slučaj, ukoliko na zahtjev Kupca je dostava vršena sa dostavnom tvrtkom ili trećim licem koje nije Prodavatelj zadužio.
Ukoliko ste preprodavatelj, transport i transportiranje se vrši na osobni rizik, nismo u mogućnosti preuzeti odgovornost.

7. Obavezno Jamstvo jótállás

Odgovornost za griješke ili kvarove regulira dio „Jamstvo” u Općim Uvjetima Poslovanja (I. dio).

Ove Osnovne Uvjete Poslovanja i Informacija o Korisničkom servisu su kreirali pravnici specijalizirani za IT-pravo u Trgovačkom Savezu, koji redovno pregledaju i suklađuju propise sa najnovijim zakonima.
A Händlerbund Management AG garantira pravnu ispravnost teksta i preuzima odgovornost u slučaju primjedbi i upozorenja vezanih za tekst. Daljnje informacije: https://www.haendlerbund.de/de/leistungen/rechtssicherheit/agb-service

Updated: 27.10.2020

Treten Sie der Premiumxl Community bei: